Індекс Доу-Джонса встановив новий антирекорд на закритті бірж в США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Індекс Доу-Джонса встановив новий антирекорд на закритті бірж в США

Фондовий ринок
1052
Індекс Dow Jones Industrial Average на закритті бірж у вівторок, 25 серпня, знову опинився в червоній зоні, встановивши новий антирекорд. S&P за підсумками дня втратив 1,35%, NASDQ знизився на 0,44%.
Вперше за свою 119-річну історію індекс протягом чотирьох днів знижувався більш ніж на 200 пунктів, відзначає РБК з посиланням на Market Watch.
Як пише видання, за чотири сесії індекс втратив 1,682.29 пунктів.
Це є найбільшим зниженням за чотири дні з часу гіршої тижневої фінансової кризи 2008 року. Тоді Dow Jones втратив 1,746.19 пункту з 6 по 9 жовтня.
Протягом вчорашніх торгів основні біржові індекси США відчували значні коливання. Так, індекс Dow Jones, який формують найбільші американські корпорації, на початку сесії виріс відразу на 441 пункт. Тим не менше, до закриття торгів впав до позначки 15,666.44 пункту – це на 204,91 (+1,29%) гірше рівня сьогоднішнього відкриття. У червону зону потрапили цінні папери Боїнг (-1,24%), Сoca-Cola (-1,02%), найсильніше, на 2,91%, акції Chevron просіли. У плюсі за підсумками сесії опинилися котирування Apple, і Disney. Вони виросли на 0,60% і 0,56%.
S&P за підсумками дня втратив 1,35%. Високотехнологічний NASDQ втратив 0,44%. «Серед учасників ринку сьогодні переважали більш раціональні підходи, обстановка була більш спокійною, на відміну від паніки, що панувала напередодні», – цитує The Wall Street Journal керівник департаменту інвестиційної компанії Стратегії Northern Trust Джим Макдональд. Він припустив, що відбувається на ринку – «не спільна тенденція до зниження котирувань, а корекція».
Падіння біржових індексів США відбулося на тлі зниження індексу Шанхайської біржі Shanghai Composite Index на 7,6%. Як пише CNN Money, з 12 червня індекс впав на «колосальні» 42%. Видання зазначає, «турбулентність на фондовим ринку Китаю» серйозно нервує інвесторів через величезну роль КНР в глобальній економіці.
«Зараз на ринку відбувається перетягування каната між тими, хто бачить хороші можливості і тими, хто побоюється, що ослаблення Китаю буде поглиблюватися», – зазначила Кейт Уорн, інвестиційний стратег в Edward Jones.
За словами Стівена Карла, керівника відділу з торгівлі акціями Williams Capital Group LP, учасники нервують через потенційну волатильність, яка може «спалахнути» на ринку. «Вони сумніваються з приводу того, що станеться за кордоном, і ця невизначеність бере гору», – цитує його Bloomberg.
За матеріалами:
РБК
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас