У Генштабі ЗСУ прокоментували можливість проведення нової хвилі мобілізації — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Генштабі ЗСУ прокоментували можливість проведення нової хвилі мобілізації

Казна та Політика
3676
Рішення про проведення мобілізації приймає президент. Про це заявив представник прес-служби Геншаба ВСУ Олексій Мазепа
“Якщо він (президент, – ред.) видасть указ, ми будемо готові його виконати. На даний момент жодного указу, жодного керівного документа у нас немає, тому говорити про те, що ми зараз збираємося проводити сьому хвилю мобілізації, принаймні, рано”, – сказав він.
На думку військового, рішення про проведення нових хвиль мобілізації буде залежати від ситуації на Сході країни.
Олексій Мазепа також нагадав, що в даний час створюється електронний реєстр всіх військовозобов’язаних, який використовуватимуть у разі оголошення нової хвилі мобілізації.
Він також повідомив, що багато з тих, хто потрапив під 1-у та 2-у хвилі мобілізації та вже відслужили покладений термін, готові у разі потреби повернутися на службу в армію. “Дуже багато з них готові повернутися назад”, – сказав він.
Українська влада поки не має наміру відмовлятися від ідеї проведення нових хвиль мобілізації. Про це заявив президент Петро Порошенко під час проведення Маршу Незалежності в Києві 24 серпня.
“Ми за мир, але ми не пацифісти! Тому будемо нарощувати видатки на Збройні сили; збільшувати грошове забезпечення військовослужбовців, посилювати контрактну складову. Втім, пообіцяти скасування призову і відсутність нових хвиль мобілізації не можу. В умовах агресії повністю контрактної армії бути не може в принципі. Історія не знає таких прикладів”, – заявив президент.
Двома днями раніше в м.Чугуїв Харківської області Петро Порошенко заявив, що в даний час немає необхідності оголошувати сьому хвилю мобілізації в Україні.
“Як тільки з’явиться необхідність, буде відповідне подання начальника Генерального штабу та міністра оборони, то ми розглянемо це питання на Раді національної безпеки і оборони і буде прийнято рішення”, – сказав президент.
Як відомо 17 серпня в Україні закінчилася шоста і на даний момент остання хвиля мобілізації.
За словами Петра Порошенка, глава держави також заявив, що проведені шість хвиль мобілізації в Україні дозволили залучити на військову службу 210 000 бійців.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас