Уряд розподілив 100 млн грн субвенції 4-м містам на придбання трамваїв — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уряд розподілив 100 млн грн субвенції 4-м містам на придбання трамваїв

Казна та Політика
620
Міський бюджет Києва отримає 49,286 млн грн на придбання трамвайних вагонів у рамках субвенції з державного бюджету в розмірі 100 млн грн для придбання трамвайних вагонів чотирма містами України.
Це закріплено постановою Кабінету міністрів України №608 від 19 серпня, якою визначено порядок та умови надання субвенції з держбюджету на придбання нових трамвайних вагонів вітчизняного виробництва.
Крім того, місцевий бюджет Львова отримає субвенцію у розмірі 41,714 млн грн, а Маріуполя та Одеси – по 4,5 млн грн кожен.
Згідно з документом, придбання трамвайних вагонів за рахунок субвенції здійснюється на умовах співфінансування з місцевих бюджетів та інших джерел у розмірі не менше 70% їх загальної вартості. У разі придбання трамвайних вагонів, які є предметом договору лізингу, субвенція може спрямовуватися лише на оплату їх вартості.
Як повідомлялося, за оцінкою уряду, прийняття умов спільного фінансування (30% на 70%) дозволить залучити від органів місцевого самоврядування близько 233 млн грн і чотири міста зможуть придбати до 20 сучасних трамвайних вагонів.
В Україні трамваї експлуатуються в 22 містах, інвентарна кількість трамвайних вагонів становить 2620 од. у тому числі пасажирських – 2321 од.
Трамвайні вагони в країні виробляють ТОВ “Татра-Юг” (Одеса) на потужностях ВО “Південмаш”, спільне українсько-німецьке СП “Електронтранс”, КП “Київпастранс” спільно з Київським заводом електротранспорту, має досвід створення трамвайних вагонів корпорація “Богдан” (за конструкторською документацією білоруського “Белкоммунмаш”).
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас