Кравчук: Не вносити змін до Конституції - це зупинити процес боротьби з корупцією та весь перебіг нових реформ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кравчук: Не вносити змін до Конституції - це зупинити процес боротьби з корупцією та весь перебіг нових реформ

Казна та Політика
265
Зміни до Конституціїї неминучі і потрібні, вважає перший Президент України Леонід Кравчук. Про це він заявив в ході прес-конференції. Якщо не вносити жодних змін – це призведе до призупинення боротьби з корупцією, боротьби за нові реформи.
“Врешті – решт нам треба прийняти зміни до конституції, які б відповідали національним стратегічним інтересам українського народу. Така спроба робиться, але хочу вам сказати, що це нелегко. Спільними зусиллями ми робимо певні кроки, і думаю вони будуть завершені позитивно”, – наголосив Леонід Кравчук.
На думку пана Кравчука, в тіло Конституціїї не можна вносити такі зміни, які б стали причиною суперечностей у подальшому.
“Політики і не-політики поділилися на дві групи. Одна група вважає, що реформи, особливо, конституційні зміни, робити не потрібно: під час війни, під час анексії, тому що може виникнути небезпека, яка може призвести до складних наслідків”, – вважає він.
До того ж, Леонід Кравчук не впевнений чи встигне Верховна Рада прийняти зміни щодо децентралізації влади. Як зазначає Кравчук, це може статися восени.
“Давайте ми до осені подивимося, як будуть розвиватись події: внутрішні і зовнішні, і тоді будемо остаточно приймати рішення чи залишити, чи може внести якісь корективи та формалювання, які б не несли на собі різних небезпек , це моя позиція”, – розповів він.
Нагадаємо, президент України Петро Порошенко впевнений, що на позачерговому засіданні Верховної Ради депутати підтримають зміни до Конституції України, що стосуються децентралізації влади.
“Я впевнений, що у нас є всі необхідні голоси. Я дуже вдячний політичним силам Верховної Ради за потужну підтримку реформ з децентралізації”, – заявив Порошенко журналістам.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас