"Укроборонпром" має намір запросити західного топ-менеджера для прискорення переходу на стандарти НАТО — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Укроборонпром" має намір запросити західного топ-менеджера для прискорення переходу на стандарти НАТО

Казна та Політика
609
Державний концерн “Укроборонпром” планує ввести до складу управлінської ланки західного топ-менеджера з метою полегшення і прискорення реалізації планів з переведення ОПК України на стандарти НАТО, заявив глава “Укроборонпрому” Роман Романов.
Згідно з повідомленням прес-служби держконцерну, під час галузевої робочої наради глава “Укроборонпрому” нагадав про завдання, що стоять перед ОПК в умовах нових викликів, а також активізацію пошуку інвесторів для модернізації виробництва.
“Зараз наші підприємства вийшли на новий рівень виробництва, і в цьому зв’язку виникають кардинально нові можливості і кардинально нові виклики. Тому посилення управлінської команди – це крок, адекватний вимогам часу”, – сказав Р.Романов, підкресливши: “Ми активізували пошук іноземних інвесторів для модернізації наших підприємств, і нам потрібно говорити з ними однією мовою”.
Як заявив глава “Укроборонпрому”, “концерн вибрав шлях розвитку – європейські ринки і співпраця з НАТО, і суворо дотримується цієї стратегії”. У цьому зв’язку, за його словами, держконцерн потребує “ефективного менеджера з успішним досвідом роботи безпосередньо в компаніях західної формації”.
Новий менеджер повинен буде впроваджувати європейські практики в управління концерном, сприяти переходу підприємств на виробництво ОВТ за стандартами НАТО і розширенню промислової кооперації із західними партнерами, заявив він.
Створений у 2010 році, держконцерн “Укроборонпром”, відповідно до прийнятого парламентом у червні 2011 року закону України, спільно з урядом забезпечує управління об’єктами держвласності в ОПК. Учасниками держконцерну виступають 137 підприємств українського ОПК, включаючи держкомпанію “Укрспецекспорт” та її дочірні підприємства.
У квітні “Укроборонпром” оголосив публічний конкурсний відбір на заміщення вакантних посад директорів на 33 своїх підприємствах, до переліку увійшли відомі розробники і виробники практично всіх профільних кластерів української “оборонки”.
Відповідно до заявлених на початку року планів, “Укроборонпром” має намір забезпечити переведення виробництва озброєнь і військової техніки на своїх підприємствах на стандарти НАТО у повному обсязі до кінця 2018 року.
За домовленістю з альянсом, Україна також приєднається до діючої для країн-членів НАТО системи закупівель озброєнь.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас