Велика частина населення пишається тим, що є громадянами України (опитування) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Велика частина населення пишається тим, що є громадянами України (опитування)

Казна та Політика
514
Переважна більшість населення (67%) пишається тим, що є громадянами України. Про це йдеться в опитуванні Інституту соціології НАН України.
Існують регіональні відмінності, проте у всіх регіонах більшість пишається тим, що вони українці: у Західній Україні 80% пишаються, 9% – не пишаються, у Центральній – 71% пишається, 2% – ні, на Півдні – 59% і 18% відповідно на Донбасі – 45% і 24%, ще 24% не змогли визначитися з цього питання.
Більшість населення, в першу чергу, вважає себе громадянами України (57,5%).
Патріотичні почуття – це головне, що, на думку населення, об’єднує людей в українському суспільстві (41%). Також вагомими об’єднуючими факторами виявилися невдоволення владою (36%), віра в краще майбутнє (35%), прагнення спільно долати труднощі (35%).
Так, 44% опитаних зазначили, що відчувають надію, коли думають про майбутнє України, ще 40% відчувають тривогу, 23% – оптимізм, 21% – страх.
Загальнонаціональне опитування населення України було проведене Інститутом соціології НАН України та співпраці з Благодійним фондом “Інтелектуальна перспектива” з 26 червня по 18 липня 2015 року з квотною вибіркою, що репрезентує доросле населення (від 18 років).
Опитування здійснювалося в усіх областях України (крім АР Крим та окупованих територій Донецької та Луганської областей), методом особистого інтерв’ю за місцем проживання респондентів. Загалом, опитані тисяча вісімсот дві людини. Похибка вибірки не перевищує 2,3%.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас