Мінінфраструктури спростить процедуру видачі дозволів міжнародним автоперевізникам — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінінфраструктури спростить процедуру видачі дозволів міжнародним автоперевізникам

Казна та Політика
177
На офіційному сайті Міністерства інфраструктури оприлюднено проекти наказів, змінюють процедуру оформлення і видачі дозволів Європейської Конференції Міністрів Транспорту (ЄКМТ) і разових дозвільних документів на міжнародні автомобільні перевезення.
Зміни стосуються наказу Міністерства № 757 від 20 серпня 2004 року. Згідно з новою редакцією документа процедура розподілу, оформлення і видачі дозволів на міжнародні автомобільні перевезення виключає “людський” фактор і ліквідує ґрунт для корупції.
За задумом відомства всі процеси будуть максимально відкриті, рішення комісії з прийняття документів та комісії з розподілу дозволів ЄКМТ публікуватися на офіційному сайті Міністерства.
Для перевізників зменшаться фінансові ризики і тиск з боку органів влади, що дозволить досягти максимальної легалізації роботи та підвищення рівня конкуренції між учасниками ринку.
З метою неупередженого розподілу дозволів серед автомобільних перевізників Міністерство інфраструктури більше не буде зберігати за собою право так званого резерву дозволів, який зараз становить 2% від загальної кількості. У новому Порядку повністю скасовується поняття “квоти перевізника”.
Разові дозвільні документи будуть видаватися за фактом прибуття автомобіля в пункт їх видачі незалежно від того, скільки перевізник використовував їх до цього. Інформація ж про залишки таких дозволів буде доступна в онлайн-режимі на постійній основі.
Нововведення передбачають також введення більш ліберального підходу до подачі документів на отримання дозволів ЄКМТ на міжнародні автомобільні перевезення.
Перевізники, які допустили помилку в даних або подали не всі необхідні документи, зможуть виправитися без виключення з конкурсу. “Протягом останніх декількох місяців профільні фахівці Міністерства спільно з керівництвом Асоціації міжнародних автоперевізників (АсМАП) і бізнесом працювали над спрощенням всіх процедур у сфері пасажирських і вантажних перевезень міжнародного сполучення. Вперше за багато років консенсус досягнутий, а значить дуже скоро ми побачимо результат. Очікуємо , що максимально комфортні умови для доступу до ринку та ведення бізнесу, дозволять перевізникам також змінити підхід до своєї роботи. Адже новими правилами можна спокійно виключити корупційну складову з фінансового плану підприємства і направити вивільнені кошти на поліпшення послуг, щоб успішно конкурувати на вільному ринку “, – прокоментував зміни директор департаменту стратегічного розвитку дорожнього ринку і автотранспорту Роман Хміль.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас