Павло Дуров продав дата-центр «ВКонтакте» за 1 млрд рублів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Павло Дуров продав дата-центр «ВКонтакте» за 1 млрд рублів

Фондовий ринок
1975
Засновник «ВКонтакте» Павло Дуров продав дата-центр соціальної мережі компанії Mail.ru Group майже за 1 млрд рублів. Це витікає із звіту Mail.ru за перше півріччя.
ЦОД було продано у травні 2015 роки за 919 млн рублів, готівкові кошти виплачені компанії ICVA, що володіє цим об’єктом, з метою підвищення незалежності «ВКонтакте» від сторонніх хостингових сервісів. До угоди Mail.Ru Group використовувала послуги ICVA на основі ринкової вартості, повідомили в інтернет-компанії.
Центр обробки даних ICVA, що знаходиться в Ленінградській області, зберігає більшу частину даних користувачів соцмережі «ВКонтакте», яка на 100% належить Mail.ru. Про продаж дата-центру в червні повідомив прес-секретар «ВКонтакте» Георгій Лобушкін, але суму не уточнив. «Ведомости» писали, що вартість операції склала близько 1 млрд рублів.
У 2013 році Павло Дуров продав свою частку в соцмережі (12%) гендиректору «Мегафона» Івану Таврін, що потім перепродав акції Mail.ru. Дуров пішов з посади глави «ВКонтакте» у 2014 році, зайнявшись месенджером Telegram, на який і збирається витратити гроші, виручені від продажу дата-центру в Ленобласті.
Варто відзначити, що через пару місяців після продажу дата-центру ICVA соцмережа кілька разів давала збій: частково або повністю вона була не доступна користувачам в кінці липня і початку серпня.
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас