Експерти запропонували свій варіант змін податкової реформи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерти запропонували свій варіант змін податкової реформи

Казна та Політика
1553
Наступного тижня в Києві відбудеться чергове засідання Ради реформ при президенті. Це відомство займається розробкою 18 головних реформ в Україні, по кожному напрямку працює цільова група і є відповідальний чиновник. 27 серпня чекає обговорення податкової реформи, за розробку якої відповідає Мінфін, зокрема, заступник міністра Олена Макеєва.
Особливість розробки податкової реформи полягає в тому, що зараз над її концепцією трудяться три абсолютно різних групи експертів і чиновників, хоча зазвичай на засідання Ради реформ виносять вже узгоджений єдиний документ. Однак у наступний четвер в Адміністрації президента очікується презентація трьох абсолютно різних документів, можливо, суперечать один одному. Зокрема, один проект реформи розробляє Мінфін, другий – податковий комітет Ради, третій – об’єднання авторських колективів та представників громадськості. Після затвердження єдиної концепції Радою реформ розробкою деталей знову займеться Мінфін, потім законопроект будуть виносити на розгляд Ради, а ввести новий Податковий кодекс в дію планують вже з 2016 року.
Об’єднання авторських колективів та представників громадськості напрацював низку рекомендацій, які включають як концептуальні зміни, так і зміни ставок діючих податків.
Одна з головних ідей – максимальне зниження податкового навантаження на фонд заробітної плати. З презентацією концепції можна ознайомитися на сайті РПР або завантажити прикріплений до цього тексту документ. Зокрема, колектив авторів пропонує встановити ПДВ 20% (автоматичне відшкодування, електронний кабінет, окремий рахунок у Казначействі), податок на прибуток замінити податком на розподілений прибуток 15%, ЄСВ не платити, а залишити тільки ПДФО 20%, а також збирати 1- 2% податку від вартості землі та нерухомості підприємств.
Розрахунки авторів показують, що реалізація їх концепції може забезпечити збільшення надходжень до бюджету на 7 млрд грн.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас