"Укрзалізниця" закупить міцніші рейки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Укрзалізниця" закупить міцніші рейки

Казна та Політика
963
“Метінвест” поставить для Державної адміністрації залізничного транспорту України (“Укрзалізниця”) рейки із загартованою бічною гранню – технологія збільшить термін експлуатації рейок майже в два рази.
Як повідомляє прес-служба “Метінвесту”, партію рейок Р-65 з загартуванням бічних граней виготовить металургійний комбінат “Азовсталь” (Маріуполь, Донецька обл.) В обсязі 5,7 тис. тонн.
Рейкобалковий цех “Азовсталі” вже приступив до виробництва.
“У цілому відзначається пожвавлення ринку прокату залізничного призначення: завантаження рейкобалкового стану “Азовсталі” в липні склало близько 65%, а цех рейкових скріплень в липні-серпні працює з середнім завантаженням близько 60%”, – повідомляє прес-служба.
Також в компанії відзначили, що “Азовсталь” освоїла виробництво рейок з загартованою бічною гранню з конвертерної сталі, досягнувши більш високих якісних характеристик. Рейки, загартовані по поверхні катання і бічних гранях, служать в 1,7 рази довше в порівнянні зі звичайними.
Раніше гендиректор ТОВ “Метінвест-СМЦ” Дмитро Ліппа називав “Укрзалізницю” основним партнером “Метінвесту” серед українських держкомпаній.
“Азовсталь” входить до групи “Метінвест”, основними акціонерами якої є донецьке ПрАТ “Систем Кепітал Менеджмент” (71,24%) і група компаній “Смарт-холдинг” (23,76%). “Метінвест” – вертикально інтегрована гірничодобувна група компаній, що управляє активами в кожній ланці виробничого ланцюжка від видобутку ЗРС і вугілля та виробництва коксу до випуску напівфабрикатів і кінцевої продукції із сталі, трубопрокату і рулонів, а також виробництва іншої продукції з високою доданою вартістю. ТОВ “Метінвест Холдинг” – керуюча компанія групи “Метінвест”.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас