Держенергоефективності повідомило, на яку суму видано кредитів за держпрограмою енергозбереження — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Держенергоефективності повідомило, на яку суму видано кредитів за держпрограмою енергозбереження

Кредит&Депозит
258
Банки-учасники державної програми часткової компенсації вартості кредитів на термомодернізацію та заходи щодо підвищення енергоефективності в житловому секторі України з початку її реалізації в минулому році до 17 серпня 2015 надали 18,823 тис. кредитів на загальну суму 321, 3млн грн.
Як повідомило Державне агентство з енергоефективності та енергозбереження (Держенергоефективності) з посиланням на його главу Сергія Савчука, позичальники, зокрема Ощадбанку отримали відшкодування від держави за червень-2 015 у розмірі майже 6,1 млн грн.
“Таким чином, учасники програми, які оформляли кредит на енергоефективне обладнання і матеріали, отримали відшкодування частини суми кредиту за червень”, – зазначив він.
За словами С.Савчук, на сьогодні Держенергоефективності з метою своєчасного надання держкомпенсації громадянам за такими кредитами працює над удосконаленням системи перегляду зведених реєстрів позичальників.
Як повідомлялося з посиланням на С.Савчук, до 10 серпня 2015 надали 16,7 тис. кредитів на загальну суму 286, 2 млн грн.
За даними Держенергоефективності, до середини серпня 2015 учасниками держпрограми з боку банківських установ виступають, зокрема, державні Ощадбанк, Укрексімбанк і Укргазбанк.
Раніше в Міністерстві регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства (Мінрегіон) повідомили, що уряд в рамках реалізації Держпрограми часткової компенсації вартості кредитів на термомодернізацію та заходи щодо підвищення енергоефективності в житлосекторі збільшило розмір такої компенсації громадянам, яким призначено субсидію на оплату житлово-комунальних послуг, до 70% з 20%, 30% і 40% раніше.
За даними Мінрегіону, відповідну урядову постанову, розроблене міністерством спільно з Держенергоефективності, прийнято Кабінетом міністрів на засіданні 12 серпня.
Крім того, вказана урядова постанова також передбачає підвищення граничних сум відшкодування позичальникам частини вартості кредитів на придбання енергоефективного обладнання, зокрема, опалювальних котлів на альтернативних природному газу видах палива, а також матеріалів для термомодернізації будівель до 12 тис. грн і 14 тис. грн відповідно з 5 тис. грн і 10 тис. грн раніше, уточнювали в Мінрегіоні.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас