Кабмін згоден розвивати фінсектор за рахунок 500 млн дол. від Світового банку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін згоден розвивати фінсектор за рахунок 500 млн дол. від Світового банку

Казна та Політика
223
Кабінет Міністрів схвалив залучення кредиту у Міжнародного банку реконструкції та розвитку, що входить до групи Світового банку, у розмірі 500 млн доларів на розвиток фінансового сектора.
Про це йдеться у розпорядженні уряду №830 від 12 серпня.
Кабмін визнав доцільною підготовку спільного з Міжнародним банком реконструкції та розвитку системного проекту “Друга програмна позика на політику розвитку фінансового сектора” і залучення кредитних коштів для реалізації проекту в розмірі 500 млн доларів.
Кабмін призначив Міністерство фінансів відповідальним за підготовку системного проекту в цілому і затвердив проект листа уряду і Національного банку до МБ стосовно політики розвитку.
Кабмін визначив Мінфін і Фонд гарантування вкладів фізичних осіб відповідальними за виконання робіт в рамках підготовки окремих складових системного проекту в частині зміцнення операційної, фінансової та регуляторної спроможності Фонду гарантування вкладів фізичних осіб щодо врегулювання неплатоспроможних банків.
НБУ визначений відповідальним за підвищення рівня платоспроможності банківської системи шляхом виконання планів з рекапіталізації, реструктуризації банків і забезпечення своєчасного здійснення заходів впливу.
Крім того, уряд призначив Мінфін і НБУ відповідальними за зміцнення правової та інституційної основи для підвищення стійкості та ефективності банківської системи. Як повідомляло агентство, СБ має намір виділити Україні 2 млрд доларів фінансування в 2015 році.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас