У Мінфіні пояснили, хто буде платити максимальний податок на авто — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Мінфіні пояснили, хто буде платити максимальний податок на авто

Казна та Політика
6118
У Міністерстві фінансів в даний час розробляють список люксових марок автомобілів, власники яких будуть платити податок у розмірі 25 тис. грн на рік.
“Попередньо в цей список увійде 15-17 марок автомобілів”, – повідомила заступник міністра фінансів Олена Макеєва.
Відзначимо, Міністерство фінансів запропонувало поширити стягування транспортного податку на всі автомобілі і мотоцикли з терміном експлуатації не більше п’яти років.
Відповідна пропозиція містилася у презентації податкової реформи, розробленої відомством. В даний час такий податок стягується тільки з автомобілів з об’ємом двигуна більше 3 л (у розмірі 25 тис. грн на рік).
Ця новина викликала хвилю критики.
Нагадаємо, Податковий кодекс України в поточному році доповнено новим транспортним податком на розкішні авто у розмірі 25 тис. грн на рік, який стягується з автомобілів з двигунами більше 3 л і не старше п’яти років.
Експерти відзначали, що таким чином під оподаткування підпадають і автомобілі, які не відносяться до розкішних, тоді як багато авто преміум-сегмента мають двигуни менш 3 л.
Крім того, експерти критикували і пропозиція заміни цього податку диференційованим податком залежно від вартості автомобіля (починаючи з 1 млн грн) за прогресивною шкалою, оскільки припускають заниження вартості авто при їх оцінці. Як повідомлялося, податкові пропозиції Мінфіну планується розглянути на Національну раду реформ 27 серпня.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас