Українські дороги «страждають» від недобросовісних перевізників — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українські дороги «страждають» від недобросовісних перевізників

Казна та Політика
887
Відсутність дієвого вагового контролю на дорогах щорічно приносить державі збитків на 3 млрд грн.
Про це заявив Віце-прем’єр-міністр Валерій Вощевський, передає прес-служба уряду.
«На сьогодні в Україні 97% доріг перебувають у незадовільному стані. Тільки уявіть: щорічні збитки держави через відсутність дієвого вагового контролю становили близько трьох мільярдів гривень. Ми почали відновлювати на українських дорогах ваговий контроль без корупційної складової і навантаження на бізнес. Єдина вимога до перевізників – підтвердження того, що вони не руйнують дороги », – зазначив Валерій Вощевський.
Коментуючи ситуацію щодо знесення пункту вагового контролю в Миколаївській області, Віце-прем’єр-міністр заявив: «Спроби отримати перевізниками надприбутки дорого коштують державі. Саботаж вагового контролю потрібно припинити. Закликаю перевізників переглянути свою позицію і бути відповідальними, інфраструктура – основа для бізнесу, на ній тримається вся економіка країни. Хто руйнує дороги – руйнує державу».
Нагадаємо, на сьогодні, згідно з нормативно-правовим актам, за спеціальними правилами здійснюється рух транспортних засобів на автодорогах з фактичною масою понад 40 т (для контейнеровозів – понад 44 т). З метою збереження доріг у періоди підвищення температури повітря до 28 градусів за Цельсієм і більше з 1 червня цього року за підтримки обласних державних адміністрацій введені тимчасові обмеження руху великовагових транспортних засобів.
За матеріалами:
Україна Комунальна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас