Банк Жеваго виконав план капіталізації, - НБУ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банк Жеваго виконав план капіталізації, - НБУ

Кредит&Депозит
1675
ПАТ “Банк” Фінанси та кредит “виконало план капіталізації, який є складовою частиною програми фінансового оздоровлення банку від 25 травня 2015 року, погодженої Національним банком України.
Про це йдеться в повідомленні регулятора.
“Так, банк “Фінанси та кредит” у березні цього року збільшив статутний капітал на 616 млн гривень і здійснив внески в сумі 1,972 млрд гривень, а 17 серпня 2015 позачергові загальні збори акціонерів банку затвердили збільшення статутного капіталу банку ще на 2,5 млрд гривень – до 7,888 млрд гривень “, – йдеться в повідомленні.
Крім того, банк “Фінанси і кредит” поліпшив показники ліквідності, провів часткову реструктуризацію боргів і вже зменшив обсяг кредитів пов’язаним особам на 3,6 млрд гривень.
Голова Національного банку Валерія Гонтарєва зазначила, що акціонер банку “Фінанси та кредит” підтверджує наміри щодо подальшої підтримки банку.
“Костянтин Жеваго вживає заходів щодо фінансового оздоровлення банку, триває процес реструктуризації боргів. Ми також маємо задокументовані наміри акціонера про продаж частини інших його активів, які будуть спрямовані виключно на поліпшення ліквідності банку за узгодженим графіком”, – відзначила Гонтарєва.
“У випадку, якщо зазначений банк не буде в змозі виконувати взяті на себе зобов’язання щодо поліпшення ліквідності і врегулювання наявної заборгованості, регулятор негайно вживатиме відповідних заходів”, – повідомляє прес-служба.
Як повідомлялося, 17 серпня банк “Фінанси та Кредит” збільшив статутний капітал шляхом публічного розміщення акцій номіналом 0,5 гривні в кількості 5 млрд штук на суму 2,5 млрд гривень за рахунок додаткових внесків.
У першому півріччі 2015 Банк “Фінанси та Кредит” вже збільшив статутний капітал в два рази (у березні – на 616, 4 млн гривень і в червні відповідно на 1972 млрд гривень), довівши його до 5,388 млрд гривень.
Акціонерами фінустанови є ТОВ “Асканія” (32,77%), «Четверта Asset Management” (28,2%), ЗАТ “F & C Realty” (21,6%), ТОВ “Індастріал констракшн” (12,27% ), “Київмедпрепарат” (4,7%) та ін.
Основним бенефіціаром “Фінанси та Кредит” є бізнесмен Костянтин Жеваго.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас