НКЦПФР має намір до кінця серпня довести до 60 кількість справ про маніпулювання на ринку цінних паперів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НКЦПФР має намір до кінця серпня довести до 60 кількість справ про маніпулювання на ринку цінних паперів

Фондовий ринок
143
Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку (НКЦПФР) України має намір до кінця серпня довести до 60 кількість справ про маніпулювання цінами акцій на біржах, повідомив глава регулятора Тимур Хромаєв на своїй сторінці в соцмережі Facebook.
“До кінця місяця НКЦПФР доведе до 60 кількість справ про маніпуляції проти торговців. В основному це учасники ринку, які штучно формували вартість “сміттєвих” акцій на біржах ПФБ, КМФБ, “Перспектива” і ПФТС”, – написав він.
При цьому глава регулятора підкреслив, що саме такі торговці “намалювали” капіталізацію компаній на біржах у розмірі більше 500 млрд грн.
Як повідомлялося, обсяг торгів “сміттєвими” цінними паперами в Україні за останні 18 місяців склав 400 млрд грн, у тому числі на організованому ринку – 15 млрд грн.
У рамках проведеної комісією “чистки ринку” за травень-липень регулятор вивів з ринку 78 емітентів, акції яких відповідали ознаками “фіктивності” із загальною вартістю 461 млрд грн.
Також повідомлялося, що в кінці липня комісія відкрила близько 10 справ про маніпулювання цінами акцій на біржі, що більше, ніж за всю двадцятирічну історію ринку.
Крім того, у вересні комісія планує зняти мораторій на перевірки бізнесу.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас