Мінінфраструктури рекомендує заборонити вантажівкам проїзд обласними дорогами при певних температурах — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінінфраструктури рекомендує заборонити вантажівкам проїзд обласними дорогами при певних температурах

Казна та Політика
143
Враховуючи незадовільний техніко-експлуатаційний стан більшості автомобільних доріг України, на порядку денному стоїть питання не тільки фінансування ремонтних робіт, а й заходи щодо їх збереження. Особливо це актуально в літній період.
Міністерство інфраструктури вважає, що кроки по забезпеченню збереження автодоріг можуть бути здійснені на обласному рівні. Так, для того щоб зберегти автомобільні дороги загального користування, голови місцевих державних адміністрацій, користуючись ст. 2 Закону України “Про місцеві державні адміністрації” повинні надати розпорядження територіальним підрозділам “Укравтодору” забороняти рух великовагового автомобільного транспорту загальною масою понад 24 тонн з навантаженням понад 7 тонн на вісь, коли температура повітря досягає + 28 °С і вище.
Для цього заздалегідь необхідно передбачити і облаштувати місця відстоювання для вантажівок і розмістити ці місця на офіційному сайті ОДА.
Мінінфраструктури також рекомендує регіональним властям регулярно зважувати вантажівки.
Кількість і місце розташування стаціонарних пунктів габаритно-вагового контролю можна дізнатися в територіальному підрозділі “Укравтодору”.
Крім того, в Мінінфраструктури рекомендують губернаторам співпрацювати з вантажовідправниками і вантажоодержувачами, пояснювати власникам і керівникам зернових елеваторів, виробникам будівельних і металевих конструкцій, кар’єрів з видобутку кам’яних, піщаних та інших матеріалів, морських і річкових портів, деревообробних підприємств, заводів і підприємств по виготовленню рідинних наливних матеріалів, що перевантаження автомобілів понад встановлені законодавством вагові норми – неприпустимі.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас