Порошенко доручив Мін'юсту розробити законопроект про створення держоргану з повернення активів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Порошенко доручив Мін'юсту розробити законопроект про створення держоргану з повернення активів

Казна та Політика
320
Президент Петро Порошенко ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони від 20 липня “Про додаткові заходи щодо запровадження безвізового режиму між Україною та Європейським Союзом”, яким, серед іншого, Міністерству юстиції доручено до 1 вересня розробити законопроект про створення державного органу з повернення активів.
Про це йдеться в указі Президента №478 від 18 серпня.
“Міністерству юстиції України за участю Генеральної прокуратури України підготувати … і подати в двотижневий термін до Кабінету Міністрів України для внесення на розгляд Верховної Ради України законопроект про створення державного органу з повернення активів”, – сказано в ньому.
Законопроект доручено розробити з урахуванням вимог директиви 2014/42 / ЄС Європейського парламенту та Ради ЄС від 3 квітня 2014 щодо заморожування і конфіскації коштів і доходів від злочинної діяльності в ЄС.
Це рішення було прийнято РНБО та схвалено Порошенком з метою забезпечення необхідних умов для запровадження безвізового режиму поїздок громадян України до держав-членів ЄС.
Як повідомляло агентство, раніше Порошенко доручив Кабміну розробити концепцію створення системи ідентифікації громадян України, іноземців та осіб без громадянства.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас