Єдиний реєстр призовників від Яценюка: Які дані в ньому будуть — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Єдиний реєстр призовників від Яценюка: Які дані в ньому будуть

Казна та Політика
10597
У Верховній Раді зареєстрували законопроект №2504а «Про єдиний державний реєстр військовозобов’язаних». Ініціатором проекту став прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк.
Під реєстром мається на увазі «автоматизована інформаційно-телекомунікаційна система для накопичення, зберігання, обробки даних» про українських призовників з метою їх обліку.
Причому, до реєстру увійдуть не тільки службові, але і всі персональні дані про українців, аж до фіксації будь-яких переміщень за межі країни.
Нижче повний перелік персональних даних, які будуть внесені до реєстру:
- Прізвище ім’я по батькові;
- Дата і місце народження;
- Стать;
- Місце проживання та місце перебування;
- Відомості про батьків (усиновлювачів), опікунів, піклувальників та інших представників (прізвище, ім’я, по батькові, дата народження);
- Реквізити паспорта громадянина України (серія, номер, дата видачі та уповноважений – суб’єкт, що видав документ, термін дії документа);
- Відомості про документи, що підтверджують смерть особи або визнання особи померлою або таким, що пропав безвісти;
- Відомості про визнання особи недієздатною (відновленні дієздатності);
- Відомості про зайнятість (код підприємства, місце роботи, посада);
- Реєстраційний номер облікової картки платника податків;
- Оцифроване зображення особи;
- Відомості про притягнення до кримінальної відповідальності;
- Відомості про дату виїзду за межі України і датою повернення на територію України;
- Відомості про освіту і спеціальність.
Також до реєстру будуть вносити і регулярно оновлювати службові дані, до яких відносяться відомості про:
- Військової обов’язки (досягненні призовного віку та постановці на військовий облік, призові на військову службу, види проходження військової служби, звільнення з військової служби, зарахування в запас або у відставку, виключення з військового обліку (поновлення), наявності відстрочки від призову);
- Визнання учасником бойових дій, нагородження державними нагородами, наявність наукового ступеня, вченого звання;
- Наявність допуску до державної таємниці;
- Стан здоров’я;
- Військове звання, військово-облікової спеціальності військовозобов’язаного, посади, типи (зразків) озброєння та військової техніки, на яких проходив військову службу, наявність водійського посвідчення, дозволи на придбання, зберігання і носіння вогнепальної і травматичної зброї; – Інші відомості, визначені в особовій справі призовника і обліковій картці військовозобов’язаного.
Відомості про громадян України, які не є військовозобов’язаними і не можуть мати цей статус, обіцяють виключити з реєстру і знищити.
Адміністрування реєстру доручать обласному військовому комісаріату, а первинні дані про українських призовників в нього автоматично перенесуть з усіх державних баз даних, у тому числі Центральної виборчої комісії, міграційної служби та інших відомств. Само собою, українців також зобов’яжуть надати для реєстру всі необхідні відомості про себе під страхом адміністративної відповідальності.
У Facebook вже обговорюють даний законопроект, переважно, в тоні скептицизму і навіть обурення. «Навіщо нам електронний уряд, навіщо нам е-взаємодія і відсутність дублювання даних, кому здався цей захист ваших персональних даних. У нас буде новий, супер-реєстр: ім’я, народження, місце проживання, навчання, робота, біометрія, виїзд за кордон і навіть ваше здоров’я – там буде все … One ring to rule them all, one ring to find them, оne ring to bring them all and in the darkness bind them», – написав у Facebook голова ГО «Електронна демократія» Володимир Фльонц.
За матеріалами:
Ain.Ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас