Росіяни стали втричі частіше обманювати банки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Росіяни стали втричі частіше обманювати банки

Кредит&Депозит
861
У Росії частка кредитних заявок, що містять недостовірні дані про роботодавця і дохід, в 1 півріччі 2015 р. зросла в 3 рази в порівнянні з аналогічним періодом минулого року – з 8% від загальної кількості спроб шахрайства до 24%, пишуть “Известия” з посиланням на дані Об’єднаного кредитного бюро.
В ОКБ отримані показники пов’язують з тим, що громадяни частіше стали звертатися до різного роду «посередників у отриманні кредиту», які за винагороду допомагають підтвердити фіктивні доходи і зайнятість.
Зростання індивідуальних випадків шахрайства із зазначенням фіктивних даних про дохід і роботодавця став трендом 2015 року, говорять в ОКБ.
Як зазначив гендиректор ОКБ Даніель Зеленський, в 2015 році спостерігається сплеск спроб шахрайства на кредитному ринку, що «характерно для періодів економічної нестабільності».
За словами аналітика інвестхолдингу «Фінам» Антона Сороко, дана тенденція обумовлена ​​низкою факторів. У їх числі – перехід частини роботодавців на «сірі» схеми заради збереження рентабельності, також позначилося падіння реальних наявних доходів населення.
Так, за даними Росстату, реальні доходи населення (доходи за вирахуванням обов’язкових платежів з поправкою на інфляцію) у червні 2015 впали в річному вираженні на 3,5% (за 2014 – на 0,8%); правда, безробіття станом на червень скоротилася по відношенню до пікового рівня березня з 5,9 до 5,4%.
За матеріалами:
Фінансовиє Ізвестія
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас