За зрив покупки Alcatel-Lucent компанія Nokia заплатить 400 млн євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

За зрив покупки Alcatel-Lucent компанія Nokia заплатить 400 млн євро

Фондовий ринок
643
У разі зриву угоди з поглинання Alcatel-Lucent компанією Nokia остання заплатить першою немаленьку неустойку, пише The Wall Street Journal з посиланням на документи, надані Комісії з цінних паперів і бірж США (US Securities and Exchange Commission).
У середині квітня 2015 Nokia оголосила про покупку Alcatel-Lucent за 15,6 млрд євро. Ця угода, яку планується закрити в першому кварталі 2016 року, стане найбільшою в історії фінського вендора і дозволить створити найбільшого виробника телекомунікаційного устаткування. У липні поглинання схвалили в Європейській Комісії.
Якщо інші антимонопольні органи з яких-небудь причин не дадуть «зелене світло» угоді, Nokia повинна буде компенсувати Alcatel-Lucent близько 400 млн євро. Якщо злиття перешкодять акціонери Nokia, компанія виплатить 150 млн євро у вигляді своїх акцій. Такі ж штрафні санкції передбачені у разі відмови французької влади схвалити операцію.
Раніше європейський антимонопольний регулятор заявив, що об’єднання Nokia і Alcatel-Lucent не перешкоджатиме розвитку конкуренції на території країн Євросоюзу, оскільки інші великі учасники телекомунікаційного ринку, такі як Samsung і ZTE, також знаходяться на підйомі.
За матеріалами:
The Wall Street Journal
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас