Cargill має намір інвестувати в портову інфраструктуру України 130 млн дол. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Cargill має намір інвестувати в портову інфраструктуру України 130 млн дол.

Казна та Політика
471
Компанія Cargill має намір інвестувати в портову інфраструктуру України 130 млн дол. Про це повідомляє прес-служба Міністерства інфраструктури.
Мінінфраструктури підписало тристоронній меморандум про наміри реалізувати інвестиційний проект в МТП “Південний”. Свої підписи під документом поставили Генеральний директор Cargill Мартін Шульдт, голова ДП “Адміністрація морських портів України” Андрій Амелін і директор ТОВ “МВ Карго” Олександр Примак.
Підписаний документ підтверджує намір компанії Cargill придбати 51% перевантажувального терміналу, який стивідорна компанія “МВ Карго” побудує в порту “Південний” (м. Одеса). За умовами меморандуму, до початку будівництва АМПУ зобов’язується створити на підході до терміналу акваторію з належним рівнем днопоглиблення.
“Привабливість інвестицій полягає в тому, що вони позитивно впливають на економіку на всіх рівнях. Новий термінал означає більше портових зборів, більше надходжень до місцевого і державного бюджетів, більш високооплачуваної роботи для українців. Адже після реалізації інвестпроекту Cargill в Одеському регіоні з’явиться до 350 нових робочих місць. Ми хочемо, щоб подібні проекти всесвітньо відомих компаній стали позитивним сигналом для бізнесу, який тільки готується зайти в Україну”, – прокоментував міністр інфраструктури Андрій Пивоварський.
Термінал дозволить Cargill здійснювати перевалку зернових, продуктів їх переробки та інших вантажів. Пропускна спроможність першої черги будівництва складе до 5 млн т. Друга черга передбачає збільшення потужності ще на 2-4 млн тонн.
“Україна має потужний потенціал у сільськогосподарському секторі, який найближчим часом буде тільки рости. Щоб мати можливість обробляти більше вантажів, Cargill має потребу в додатковій інфраструктурі. Будівництво терміналу в порту” Південний “дозволить нам відправляти звідти на експорт до 70% нашого українського вантажопотоку зернових “, – сказав Мартін Шульдт.
Сума запланованих інвестицій складає близько 130 млн дол. Протягом року після підписання договору сторони зможуть почати реалізацію проекту. Запуск терміналу попередньо запланований на 2017 рік.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас