НБУ має намір ініціювати списання 50% заборгованості і конвертацію за поточним курсом за валютними кредитами під соцжитло — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ має намір ініціювати списання 50% заборгованості і конвертацію за поточним курсом за валютними кредитами під соцжитло

Кредит&Депозит
3048
Національний банк має намір розробити законопроект, яким запропонує списання 50% заборгованості і конвертацію за поточним курсом за валютними кредитами, які залучалися під соціальне житло.
Про це повідомила глава Нацбанку Валерія Гонтарєва.
Вона повідомила, що в даний час меморандум, запропонований Незалежною асоціацією банків, не працює через прийняття популістського законопроекту 1558-1.
За її словами, крім меморандуму асоціації, є ще меморандум, підписаний банками з іноземним капіталом.
“Ми об’єднаємо ці два документи в один новий законопроект, який захистить конкретно тих людей, які купували соціальне житло (квартира до 60кв.м. і будинок до 120 кв.м.). Їм ми запропонуємо списання 50% заборгованості і конвертацію за поточним курсом”, – зазначила Гонтарева.
Крім того, в законопроекті, який НБУ розробить, для інвалідів АТО і сімей загиблих воїнів, можливо, буде повне списання.
Також НБУ має намір врахувати інтереси тих позичальників, чиї кредити були продані банками колекторам.
Як повідомляло агентство, НБУ має намір розробити законопроект про реструктуризацію валютних кредитів.
2 липня Рада прийняла законопроект №1558-1 про конвертацію валютних кредитів, після чого 3 липня деякі депутати почали відкликати свої голоси, реєструвати постанови про порушення регламенту при голосуванні за нього, а 7 депутатів запропонували парламенту скасувати результати голосування.
Президент Петро Порошенко вважає прийняття Радою законопроекту №1558-1 популістським рішенням і розраховує на перегляд цього закону.
Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк розраховує на ветування Президентом законопроекту №1558-1.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас