НБУ має намір розробити законопроект про реструктуризацію валютних кредитів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ має намір розробити законопроект про реструктуризацію валютних кредитів

Кредит&Депозит
1115
Національний банк має намір розробити законопроект про реструктуризацію валютних кредитів.
Про це йдеться в повідомленні прес-служби Нацбанку.
“Найближчим часом на основі цих двох меморандумів (меморандум Незалежної асоціації банків і меморандум банків з інкапіталом) буде розроблений і поданий до Верховної Ради новий законопроект, який передбачатиме реальні механізми захисту та підтримки малозабезпечених та соціально незахищених осіб, які мають невиконані зобов’язання по кредитах в іноземній валюті. Таким чином, це питання буде вирішено на законодавчому рівні”, – повідомляє НБУ.
Регулятор констатує, що в даний час банки-підписанти меморандуму про реструктуризацію валютних кредитів активно продовжують реструктуризацію тих кредитів позичальників, які вже звернулися до банків із таким проханням у відповідності з умовами меморандумів.
Як повідомляло агентство, Рада прийняла законопроект №1558-1 про конвертацію валютних кредитів 2 липня, після чого 3 липня деякі депутати почали відкликати свої голоси, реєструвати постанови про порушення регламенту при голосуванні за нього, а 7 депутатів запропонували парламенту скасувати результати голосування.
Президент Петро Порошенко вважає прийняття Радою законопроекту №1558-1 популістським рішенням і розраховує на перегляд цього закону.
Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк розраховує на ветування Президентом законопроекту №1558-1.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас