Стоїть черга з інвесторів, які готові інвестувати активно в портову і термінальну діяльність, - Мінінфраструктури — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Стоїть черга з інвесторів, які готові інвестувати активно в портову і термінальну діяльність, - Мінінфраструктури

Казна та Політика
287
Інвестори готові інвестувати в морські порти більше мільярда доларів.
Про це в четвер, 13 серпня, в ході підписання меморандуму про намір металургійного підприємства “АрселорМіттал Кривий Ріг” інвестувати в розвиток інфраструктури ДП “Спеціалізований морський порт “Октябрьск” повідомив міністр інфраструктури України Андрій Пивоварський.
“У нас зараз стоїть черга з інвесторів, які готові інвестувати активно в портову і термінальну діяльність… Черга іноземних та українських інвесторів, які стоять, тримає більше мільярда доларів”, – сказав Пивоварський.
Разом з тим, за його словами, поки що єдиний механізм входження інвестора в українські порти – це укладення довгострокових договорів оренди, не є досить привабливим механізмом вкладення коштів для останніх. Тому Мінінфраструктури та інвестори, як зауважив Пивоварський, чекають, поки парламент виключить зі списку держпідприємств, які не підлягають приватизації, ряд стивідорних компаній.
“Але для того, щоб розкрити повністю весь інвестиційний потенціал, нам необхідно прийняти у парламенті рішення про виключення стивідорних державних компаній з переліку тих, які не підлягають приватизації”, – підсумував він.
Він висловив сподівання, що у вересні парламент ухвалить рішення про таку приватизацію.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас