ВАСУ підтвердив законність призначення Гонтаревої головою НБУ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ВАСУ підтвердив законність призначення Гонтаревої головою НБУ

Казна та Політика
262
Вищий адмінистративний суд України відхилив позовну заяву Юрія Кармазіна та Наталії Целовальніченко щодо законного призначення Валерії Гонтаревої на посаду голови Національного банку України.
Про це йдеться у повідомленні регулятора.
Як зазначається, позивачі намагалися довести неправомірність призначення Гонтаревої на посаду голови Національного банку України у зв’язку з недостатністю досвіду роботи на керівних посадах у банках України та зобов’язати президента України внести подання на її звільнення.
Проте професійний досвід та ділова репутація Гонтаревої не викликали сумнівів у суддів ВАСУ.
“Як вбачається з оглянутої в судовому засіданні трудової книжки Гонтаревої В. О. наявний в останньої трудовий стаж роботи на керівних посадах у банку відповідає вимогам статті 18 Закону України “Про Національний банк України”, – зазначено в постанові ВАСУ.
Згідно із повідомленням, Гонтарева відповідала та відповідає всім критеріям, зазначеним у статті 18 Закону України “Про Національний банк України”.
“Має бездоганну ділову репутацію, її професійний досвід у провідних українських і міжнародних фінансових інституціях перевищує 20 років, з них на керівних посадах в банках – 11 років 3 місяці 10 днів (ці дані підтвердив ВАСУ під час засідання)”, – йдеться у повідомленні.
З 1994 до 1996 року вона працювала в Українській міжбанківській валютній біржі, а потім – на керівних посадах в Акціонерному комерційному банку “Сосьєте Женераль Україна” (1996-2000) та Акціонерному банку “ІНГ Банк Україна” (2001-2007).
До призначення головою НБУ Гонтарева сім років очолювала інвестиційну компанію “Інвестиційний Капітал Україна”, лідера в сегменті торгівлі корпоративними та державними борговими цінними паперами на українському ринку (2007 -2014).
“Упевнені, що рішення ВАСУ стосовно законності призначення Валерії Гонтаревої Головою Національного банку Українипокладе край усім інсинуаціям і спекуляціям навколо зазначеної теми”, – зазначили у прес-службі НБУ.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас