Фінансовий скандал не дозволить Toshiba отримати найбільший прибуток за 25 років, - ЗМІ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фінансовий скандал не дозволить Toshiba отримати найбільший прибуток за 25 років, - ЗМІ

Фондовий ринок
448
Японський виробник електроніки Toshiba, який опинився в центрі гучного фінансового скандалу, продовжує перераховувати доходи за минулий рік, проте ЗМІ вже відомі деякі дані.
Як повідомляє видання Nikkei з посиланням на власні джерела, Toshiba збирається списати 100 млрд ієн (близько $ 802 млн) на витрати від знецінення активів, пов’язаних з підрозділами по випуску напівпровідників, побутової техніки та ядерних реакторів.
З урахуванням цього чистий прибуток корпорації за минулий фінансовий рік, який завершився ще в кінці березня 2015-го, може опинитися в кращому випадку нульовим. Операційний прибуток складе 150-200 млрд ієн ($ 1,2-1,6 млрд), тоді як японський гігант спочатку очікував 330 млрд ієн ($ 2,6 млрд), що повинно було стати найкращим результатом за останні 25 років.
Нагадаємо, Toshiba відклала публікацію річного звіту через виявлені махінації з бухгалтерією. Не так давно завершилося розслідування, за підсумками якого стало відомо, що кілька топ-менеджерів Toshiba були причетні до завищення даних про доходи протягом декількох років. В цілому компанія незаконно приписала собі близько $ 1,2 млрд прибутку. Після відкриття цієї інформації винні директора були звільнені.
За матеріалами:
reuters.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас