Експерти розповіли, чим приваблива Україна для інвесторів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерти розповіли, чим приваблива Україна для інвесторів

Казна та Політика
4806
В даний час Україна цікава тільки російським інвесторам, оскільки і металургія, і хімічна промисловість і машинобудування зав’язані на поставки РФ. Таку думку висловив президент Українського аналітичного центру Олександр Охріменко.
«Іншим же країнам інвестувати в ці галузі нецікаво, оскільки при високих ризиках, немає гарантії в отриманні високих доходів, пояснив експерт. «Для інвестора головне не країна, для інвестора головне дохід», – сказав Охріменко.
Президент Центру антикризових досліджень Ярослав Жаліло, навпаки, вважає, що Україна все ще залишається привабливою для іноземних інвестицій.
«Інвесторів, в першу чергу, цікавить аграрний сектор. В Україні буде попит на агрологістику, агромашинобудування і агрохімію. Також цікава енергетична сфера. Україна активно розвиватиме енергоефективність і знижуватиме енергоємність. Цей блок включає весь спектр від малої генерації, альтернативних джерел енергії до виробництва енергоефективного обігрівального обладнання та опалювальних машин», – сказав експерт.
Третя ключова сфера, за його словами, – це транспортна і телекомунікаційна інфраструктура, розвитком якої Україна буде активно займатися найближчі роки.
При цьому Жаліло вважає, що Україна може бути цікава країнам, які сьогодні активно розвиваються. «Країни Північно-Східної Азії, в першу чергу, це Китай. Він активно експортує свій капітал по різних країнах світу. Можна говорити про Латинську Америку, потенційно вони могли б бути зацікавлені», – сказав економіст, додавши, що поки не бачить інтересу з боку арабських країн інвестувати в Україну.
Охріменко, у свою чергу, зазначає, що є один актив, який обов’язково залучить великих інвесторів, у тому числі і державні фонди Китаю та арабських країн – це земля.
«Україна на сьогоднішній момент нічого крім землі запропонувати масовому закордонному інвестору не може. Якщо буде продаж землі, її можуть купити державні фонди арабських країн, Китаю. Грошей у них більш ніж достатньо», – сказав він.
Поки ж на продаж землі в Україні діє мораторій.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас