Яценюк і "свита" злітали в США і Канаду за 628 тисяч гривень бюджетних грошей — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Яценюк і "свита" злітали в США і Канаду за 628 тисяч гривень бюджетних грошей

Казна та Політика
3850
На забезпечення візиту прем’єр-міністра України Арсенія Яценюка до США і Канади 12-16 липня 2015 витрачені 628 тисяч гривень бюджетних грошей.
 
Про це інформує відповідь Секретаріату КМУ.
 
Головну частину витрат склала оплата перельотів і “добові” членам делегації та супроводжуючим особам, делегованим Секретаріатом КМУ.
 
Однак, прем’єр згідно з відповіддю, не брав компенсацію витрат на відрядження і не витрачав грошей на проживання за кордоном. Зокрема, у Вашингтоні прем’єр-міністр разом з членами делегації та супроводжуючими особами проживав на території Посольства України. В Оттаві витрати на проживання взяла на себе приймаюча сторона.
 
У наданих КМУ документах значиться лише оплата перельоту Арсенія Яценюка літаком української авіакомпанії МАУ за маршрутом Лондон-Київ вартістю 9300 грн. Перельоти прем’єр-міністра з Києва у Франкфурт, з Франкфурта до Вашингтона, з Вашингтона до Оттави і з Оттави до Лондон у відповіді КМУ не значаться.
Кабінет міністрів України оплачував “добові” раднику Яценюка Данилу Лубківському, помічнику прем’єра Ірині Бочар, заступнику керівника служби Протоколу Катерині Сичовій, прес-секретарю глави уряду Ользі Лаппо, двом співробітникам прес-служби та двом охоронцям.
Загальна сума коштів “на відрядження” на 8 осіб склала 2 671,5 доларів або 58 970 грн за курсом НБУ на день оплати або в середньому по 7400 грн на людину. Крім того, 544 долара були витрачені на проживання в Оттаві двох співробітників Кабміну і одного охоронця.
Крім того, заступник керівника Протоколу та один охоронець літали “Люфтганзою” за маршрутом Київ-Франкфурт – Оттава – Франкфурт-Київ за ціною одного квитка в сумі 41 600 грн.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас