Товарообіг України та Білорусі упав на 50% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Товарообіг України та Білорусі упав на 50%

Казна та Політика
685
Влада України і Білорусі працюють над підготовку “дорожніх карт”, спрямованих на відновлення колишнього рівня товарообігу між державами.
Про це повідомив міністр закордонних справ Білорусі Володимир Макей.
“Протокол, який був прийнятий за підсумками засідання міжурядової комісії (засідання українсько-білоруської міжурядової комісії 24 липня в Чернігові – ред.), свідчить про те, що обидві сторони зацікавлені у виправленні ситуації. Протокол містить конкретні пропозиції, прийнято рішення про підготовку “дорожніх” карт у сфері промисловості, виробничої кооперації, енергозбереження, енергоефективності, в транспортно-логістичній сфері і так далі”, – повідомив Макей на брифінгу в середу в Києві.
Глава МЗС Білорусі зазначив, що раніше товарообіг між двома країнами досягав близько $ 8 млрд.
“Україна для нас третій торговельно-економічний партнер. Ми для України, по-моєму, п’ятий партнер після великих країн. На жаль, минулого року товарообіг впав до $ 6 млрд, цього року знизився ще на 50%”, – сказав Макей.
За його словами, саме з цієї причини зараз активізувалися контакти на всіх рівнях. Вони спрямовані на поліпшення ситуації в торгово-економічній сфері. “Я не вважаю цю ситуацію трагічною і думаю, що вона переборна”, – висловив переконання глава МЗС Білорусі.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас