SEC підозрює в шахрайстві дві відомі інвесткомпанії України та ряд трейдерів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

SEC підозрює в шахрайстві дві відомі інвесткомпанії України та ряд трейдерів

Фондовий ринок
522
Комісія з цінних паперів і бірж США (The Securities and Exchange Commission, SEC) порушила справу за фактом шахрайства проти ряду профучасників фондового ринку, в список яких увійшли дві відомі інвесткомпанії і шість трейдерів з України.
Згідно з позовом регулятора, розміщеним на його сайті, зокрема, в список обвинувачених увійшли дві київські інвесткомпанії Concorde Bermuda, Jaspen Capital Partners, а також Олександр Єременко, Олександр Макаров, Андрій Супранонок (володіє 30% в Jaspen Capital Partners), Іван Турчинов (всі – Київ), Неля Дубова, Владислав Халупський (обидва – Одеса),
У свою чергу, глава Нацкомісії з цінних паперів та фондового ринку України Тимур Хромаєв повідомив, що в даний час у комісії дуже обмежений інструментарій стримування такої поведінки.
“А саме, у нас немає доступу до банківської таємниці, персональних даних і ми не можемо проводити розслідування з метою отримання необхідної інформації. Далі, у нас немає права обміну даною інформацією з іншими регуляторами”, – зазначив він.
Разом з тим він підкреслив, що ця діяльність передбачена меморандумом ІОСКО, який комісія сподівається підписати після прийняття відповідних законів.
“Всі згадані повноваження передбачені проектами законів, які, як ми сподіваємося, будуть представлені ВРУ у вересні”, – сказав Хромаєв, зазначивши, що це в рамках чинної коаліційної угоди.
Отримати коментарі інвесткомпаній агентству поки не вдалося.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас