Pearson продає свою 50-процентну частку в журналі The Economist за 469 млн фунтів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Pearson продає свою 50-процентну частку в журналі The Economist за 469 млн фунтів

Фондовий ринок
73
Британська видавнича компанія Pearson Plc продає свою 50-процентну частку в журналі The Economist за 469 млн фунтів стерлінгів ($ 731 млн) компанії Exor SpA, говориться в прес-релізі Pearson.
Exor, інвесткомпанія італійської сім’ї Аньєллі, яка контролює, зокрема, автомобільний концерн Fiat Chrysler, придбає у Pearson 27,8% звичайних акцій The Economist за 227,5 млн фунтів, а також всі акції класу “B” на загальну суму 59,5 млн фунтів. Решта в Pearson звичайні акції The Economist на загальну суму 182 млн фунтів будуть викуплені самим виданням.
Угода вимагає схвалення низки регулюючих органів, 75% акціонерів The Economist, а також незалежних довірителів, і, як очікується, буде закрита в четвертому кварталі 2015 року.
Надходження від продажу The Economist будуть спрямовані Pearson на загальнокорпоративні цілі, а також інвестиції в розвиток глобальної стратегії у сфері освіти, наголошується в повідомленні компанії.
Минулого місяця Pearson оголосила про продаж японській Nikkei видавця газети Financial Times за 844 млн фунтів. З продажем The Economist компанія повністю виходить з ділових ЗМІ і має намір сфокусуватися на розвитку освітніх послуг.
“Тепер Pearson на 100% сфокусована на глобальній освітній стратегії, – заявив головний виконавчий директор компанії Джон Фаллон. – Сфера освіти змінюється дуже швидко, і ми бачимо тут гарні можливості для розвитку бізнесу”.
The Economist заснований в 1843 році, в минулому фінансовому році він отримав операційний прибуток у 60 млн фунтів при виручці в 328 млн фунтів. Однойменна компанія займається також організацією конференцій, аналітикою. У число акціонерів Economist Group входять Cadbury, Rothschild, Schroder, ряд співробітників журналу.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас