Обрана Google для нової компанії назва Alphabet торкнулося інтересів BMW — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Обрана Google для нової компанії назва Alphabet торкнулося інтересів BMW

Фондовий ринок
725
Глобальна реструктуризація інтернет-гіганта Google зі створенням нової головної компанії Alphabet торкнулася інтересів німецького автовиробника BMW.
Назва Alphabet належить дочірній компанії BMW, що пропонує мобільні рішення для бізнесу, в тому числі лізинг і сервіс вантажоперевезень. На цю ж фірму зареєстрована й інтернет-адреса www.alphabet.com.
За словами представниці німецького автоконцерну, жодних юридичних кроків проти Google поки не передбачається. Проте BMW перевірить, чи не порушується в даному випадку законодавство про торгову марку. Як відзначають експерти, порушення прав на товарний знак виникає лише в тому випадку, коли існує ймовірність плутанини між двома компаніями. При цьому малоймовірно, що новий головний концерн інтернет-гіганта представлятиме користувачам продукти та послуги. Якщо це коли-небудь станеться, то Google можуть чекати численні судові розгляди: тільки в США сьогодні зареєстровані 103 торгові марки, що містять у назві слово Alphabet або його варіації.
У той же час, BMW і Google змагаються в деяких сферах. Нещодавно німецький автоконцерн разом з колегами з Audi і Daimler заявив про намір купити у фірми Nokia картографічний сервіс Here, який є конкурентом Google Maps. У свою чергу, інтернет-концерн тестує власний безпілотний електромобіль, який може скласти конкуренцію машинам, виробленим на підприємствах традиційного автопрому.
Про створення холдингу Alphabet було оголошено в офіційному блозі Google. Виконавчим директором Alphabet став співзасновник Google Ларрі Пейдж, а другий співзасновник пошуковика Сергій Брін отримав пост президента нової компанії.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас