Нардеп від БПП пропонує Раді перейменувати копійку на рубль — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нардеп від БПП пропонує Раді перейменувати копійку на рубль

Казна та Політика
2652
Нардеп від “Блоку Петра Порошенка” Олег Мусій зареєстрував законопроект “Про внесення змін до деяких законів України щодо запровадження історично обгрунтованого найменування рубль як меншої частини грошової одиниці України гривні”.
Текст проекту закону №2491-а відсутній на сайті Ради.
Як зазначають у прес-службі БПП, даний законопроект розроблено з метою приведення найменування меншої частки грошової одиниці в Україні до історично обґрунтованою назви.
Завданням законопроекту є усунення недоліків, що існують в Законах України “Про Нацбанк України”, “Про цінні папери та фондовий ринок” та “Про пенсійне забезпечення” до яких вносяться відповідні зміни.
“За багатьма історичними джерелами ми дізнаємося, що меншою частиною гривні був саме рубль. І саме рубль, а не копійка, був частиною гривні. З часу введення грошової одиниці в Україні – гривні, без історичного обгрунтування її менша частина була названа словом копійка. А з усіх історичних джерел випливає, що копійка є частиною саме рубля, а не гривні. Так що з часів Русі (України) на нашій території грошовими одиницями були гривня і її менша частина рубль”, – зазначив Мусій.
За його словами, прийняття проекту Закону “Про внесення змін до деяких Законів України щодо введення історично обгрунтованого найменування рубль як меншої частини грошової одиниці України гривні” відновить історичну справедливість у застосуванні назви рубля як меншої частини грошової одиниці в Україні – гривні.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас