Абромавічус проти реприватизації. Каже, від цього постраждає приватизація — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Абромавічус проти реприватизації. Каже, від цього постраждає приватизація

Казна та Політика
575
Міністр економіки Айварас Абромавічус вважає, що розпочатий процес реприватизації вкрай негативно позначиться на планах уряду щодо проведення приватизації.
“Неправильно проводити реприватизацію. Тому що, досить складно робити паралельно і приватизацію, і реприватизацію. Відразу потенційно звужується кількість потенційних учасників приватизації. Тому я, в принципі, проти реприватизації. Потрібно підвести риску і рухатися далі, – сказав Абромавічус. – Ми були тим органом, який пропонував список для першочергової приватизації. Вже ФДМУ її буде здійснювати на прозорих засадах. Тому ми будемо всіх стейкхолдерів скликати і пояснювати негативні наслідки для інвестклімату в цілому від таких ініціатив, як реприватизація”.
Як повідомлялося, в 2015 році на приватизацію будуть виставлені близько 40 об’єктів. Фонд державного майна України має намір в першу чергу виставити на продаж на фондові біржі по 5% Одеського припортового заводу, а також “Центренерго”, Одеської та Херсонської теплоелектроцентралей (ТЕЦ), йдеться в наказі відомства від 8 червня про затвердження плану графіка виставлення об’єктів на продаж в 2015 році. Контрольні пакети підприємств будуть виставлені восени.
У той же час в Україні почався процес реприватизації, ініціатором якого виступає держава в особі Генеральної прокуратури. Серед резонансних справ – судовий процес щодо “Дніпроенерго”, в рамках якого Генеральна прокуратура України судиться з Фондом держмайна і Кабінетом міністрів України за скасування приватизації 25% акцій підприємства.
Експерти прогнозують, що старт процесу реприватизації з боку держави спровокує, враховуючи непрозорість вітчизняної судової системи, нову хвилю спроб відібрати власність з боку приватного бізнесу. Так, раніше представник Світового банку повідомляв про те, що вже є звернення представників українських приватних підприємств зі скаргами на спроби відібрати власність через суди.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас