Держкіно просить додатково 120 млн гривень на кіновиробництво — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Держкіно просить додатково 120 млн гривень на кіновиробництво

Казна та Політика
116
У 2015 році Державному агентству України з питань кіно необхідно додатково 120 млн гривень з державного бюджету на кіновиробництво.
Про це заявив глава Держкіно Пилип Іллєнко.
«За нашими оцінками необхідно ще 120 млн гривень», – сказав він.
Іллєнко зазначив, що відповідна заявка вже була подана до Кабінету міністрів України і зараз знаходиться на розгляді Мінфіну. Іллєнко сподівається, що відповідні кошти будуть виділені до жовтня поточного року.
Глава Держкіно поінформував, що в 2015 році завдяки комерційному успіху фільму «Поводир», Держкіно ще в січні виконало план з наповнення спецфонду відомства.
Він також відзначив високий рівень підтримки українських фільмів, які виходять у прокат, з боку ЗМІ. «Ми відзначаємо серйозну підтримку українського контенту при його виході в прокат з боку українських телеканалів», – сказав Іллєнко, додавши, що деякі з них безкоштовно розміщують рекламу таких фільмів.
Крім цього, Державне агентство України з питань кіно заборонило до показу 376 фільмів і серіалів (більшість їх них російського виробництва), починаючи з серпня 2014 року.
«На сьогоднішній день Державне агентство з питань кіно відмовило у видачі та анулювало прокатні посвідчення, тобто заборонило до показу, 376 фільмів і серіалів», – сказав голова Держкіно.
Він зазначив, що всього за цей період експертна комісія при Держкіно проаналізувала 553 фільми і телесеріали. За його словами, структура працює в посиленому режимі, аналізуючи фільми і серіали на предмет порушення закону про заборону популяризації держави-агресора і радянських органів державної безпеки.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас