Найбільший контрактний виробник електроніки у світі інвестує $ 5 млрд у виробництво в Індії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Найбільший контрактний виробник електроніки у світі інвестує $ 5 млрд у виробництво в Індії

Фондовий ринок
689
Тайванська компанія Hon Hai Precision Industry (бренд Foxconn), що є найбільшим контрактним виробником електроніки в світі і ключовим постачальником Apple, підписала в минулу суботу договір з керівництвом індійського штату Махараштра про інвестування протягом п’яти років $ 5 млрд у будівництво на його території нового об’єкта з виробництва електроніки.
Засновник Foxconn Террі Гоу (Terry Gou) і глава уряду Махараштра Фаднавіш (Devendra Fadnavis) оголосили про укладення договору після підписання його в столиці штату Мумбаї.
Ця угода сприятиме реалізації курсу нового прем’єр-міністра Індії Нарендри Моді (Narendra Modi), який розгорнув кампанію «Зроблено в Індії» (Made in India) з метою перетворити третю за величиною економіку Азії в потужний виробничий конгломерат.
Глава компанії Foxconn, в число клієнтів якої входять Blackberry, Xiaomi і Amazon, заявив, що давно шукав місцевих партнерів для будівництва заводу в західній частині Індії. Разом з тим, він відмовився підтвердити, що на цьому заводі будуть вироблятися мобільні телефони.
Індія дозволить Foxconn пом’якшити вплив прискорення зростання зарплат в Китаї, де в основному виробляються iPhone, а також дасть можливість розмістити виробничі потужності ближче до ринків, де її ключові клієнти хочуть розвивати свою присутність.
Террі Гоу заявив, що компанія планує побудувати в Індії до 2020 року 10-12 об’єктів, включаючи заводи і ЦОД.
За матеріалами:
reuters.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас