Автопарк "Укрпошти" поповниться Peugeot або Renault — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Автопарк "Укрпошти" поповниться Peugeot або Renault

Фондовий ринок
495
Перше півріччя ДП «Укрпошта» закінчило з чистим прибутком 16,1 млн грн, що вдвічі більше, ніж за аналогічний період минулого року, повідомив в.о. генерального директора підприємства Ігор Ткачук.
Хоча дохід компанії за півроку збільшився на 12,4% – до 2,178 млрд грн, а надходження до бюджетів усіх рівнів – на 3,7% і склали 600,7 млн грн, середньомісячна заробітна плата одного працівника «Укрпошти» збільшилася всього на 8,1% в порівнянні з першим півріччям 2014 року, і склала 1 995 грн.
«Ми розуміємо, що необхідно підвищувати заробітну плату співробітникам, але поки це неможливо. У нас 77000 співробітників, і навіть якщо підняти зарплату всього на 100 грн, ми вийдемо в «мінус» і ні про який розвиток не можна буде вести мову», – визнав Ткачук. Поки у відомстві преміюють за підсумками кварталу.
«Зараз розглядається варіант щомісячних 5000 премій для кращих листонош, операторів та ін», – зазначив Ткачук.
Крім матеріального заохочення працівників у першочергових планах розвитку «Укрпошти» – завершення автоматизації робочих місць. За даними Ткачука, з 13 тисяч робочих місць четверта частина (близько 3,5 тис) досі працюють за стандартами середини XX століття: без комп’ютера та інтернету, а всього в заміні обладнання потребує половина. «І це – не рахуючи морально застарілого обладнання та програмного забезпечення, через яке ми стільки часу витрачаємо на обслуговування одного клієнта. Через це їх втрачаємо, а разом з ними і прибуток», – зазначив Ткачук.
У сільській місцевості «Укрпошта» терміново має намір вирішити питання мобільності листонош, закупивши їм цього року дві тисячі велосипедів. «У фінплані на рік цього не було, але ми внесемо зміни. Всього ж треба як мінімум 7000 велосипедів для наших співробітників в областях, і поступово ми їх закупимо», – пообіцяв Ткачук. А питання заміни застарілого автопарку (середній вік 17 років) вже обговорюється з інвесторами. «У нас вже були попередні зустрічі з представниками Peugeot і Renault. Скоріше, буде обговорюватися варіант лізингу», – розповів Ткачук.
За матеріалами:
Вісті
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас