"Укрспирт" виплатив мільйони боргів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Укрспирт" виплатив мільйони боргів

Кредит&Депозит
414
“Укрспирт” виплатив 58 млн грн з 66,5 млн грн торішнього боргу перед фермерськими господарствами-постачальниками зерна, а до кінця серпня поточного року держкорпорація наміреня розрахуватися і з рештою боргу.
Про це стало відомо в ході зустрічі в.о. директора ДП “Укрспирт” Романа Іванюка з керівництвом Тернопільської області та представниками провідних сільгосп виробників регіону.
“До кінця серпня ми погасимо заборгованість, що залишилася, після чого будемо мати справу тільки з поточними платежами. І вже у вересні почнемо інвестувати в заводи. Я дорожу репутацією Укрспирту. Тому ми відновлюємо довірчі відносини з партнерами і запрошуємо до співпраці”, – сказав Роман Іванюк .
За словами глави ПСП “Ягільниця-В” Василя Вислоцького до співпраці місцеві аграрії готові. “Ми чекали Романа Іванюка під дверима зі списком боргів, коли він тільки був призначений “в.о.”. Тепер знаємо, що чекали недарма. Будемо співпрацювати. Готові отримувати завдання, а зерно – буде”, – сказав Вислоцький.
Як повідомляє офіційний сайт ДП “Укрспирт”, у Тернопільській області є заводи, що виробляють питний спирт і біоетанол, також планується переобладнання кількох заводів під виробництво технічного спирту. “Між тернопільською адміністрацією та керівництвом ДП “Укрспирт” є співпраця, – коментує зустріч губернатор Степан Барна. – Я можу в будь-який момент отримати роз’яснення щодо роботи заводів і ми бачимо реальну роботу за цих півроку”.
Нагадаємо, протягом першого півріччя 2015 ДП “Укрспирт” погасило 136 млн грн заборгованостей, придбаних в 2014 році. Зокрема, повністю погашений борг перед НАК “Нафтогаз України” (76, 8 млн грн), виплачено 58 з 66,5 млн грн боргу преде фермерськими господарствами – постачальниками зерна.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас