Суд вирішив стягнути з Укрінбанку 43,8 млн гривень на користь Фідобанк за невиконання зобов'язань за угодою з цінними паперами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Суд вирішив стягнути з Укрінбанку 43,8 млн гривень на користь Фідобанк за невиконання зобов'язань за угодою з цінними паперами

Фондовий ринок
562
Господарський суд Києва вирішив стягнути з Укрінбанку (Київ), що входить до групи великих, 43,837 млн гривень на користь Фідобанку (Київ), що входить до групи великих, за невиконання зобов’язань за угодою з цінними паперами.
Про це йдеться в рішенні суду від 27 липня.
У червні і листопаді 2014 року між Фідобанком, як покупцем і Укрінбанком, як продавцем на базі фондової біржі “Перспектива” були укладені договори купівлі-продажу цінних паперів загальною вартістю 48,77 млн гривень.
15 квітня 2015 року (встановлена ​​дата розрахунків за договорами) Фідобанк перерахував на свій кліринговий рахунок у розрахунковому центрі 48,8 млн гривень і підтвердив факт готовності до розрахунку, тоді як Укрінбанк у встановлений строк не підтвердив виконання зобов’язань і не здійснив блокування цінних паперів.
У результаті цього зарахування цінних паперів на рахунок Фідобанк не відбулося.
У зв’язку з викладеними обставинами, 16 квітня Фідобанк звернувся до Укрінбанку з претензією про негайне виконання зобов’язань за договорами з поставки цінних паперів і сплати неустойки у розмірі подвійної облікової ставки НБУ за кожний день прострочення зобов’язання.
Однак зазначена вимога було залишена відповідачем без виконання.
Суд вирішив задовольнити позов частково і стягнути з Укрінбанку на користь Фідобанк збитки у вигляді упущеної вигоди в сумі 41,564 млн гривень і неустойку 2,2 млн гривень.
Як повідомляло агентство, у квітні Фідобанк звернувся до НБУ з проханням дати правову оцінку діям Укрінбанку в частині невиконання зобов’язань за угодою з цінними паперами
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас