Населення сприймає Держслужбу зайнятості як "виплатну касу" - Кашуба — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Населення сприймає Держслужбу зайнятості як "виплатну касу" - Кашуба

Казна та Політика
3289
У нас сьогодні Державна служба зайнятості продовжує сприйматися як “виплатна каса”, куди людина звертається лише для того, щоб отримати допомогу по безробіттю, а не для того, щоб знайти роботу.
Про це розповів глава Державної служби зайнятості Ярослав Кашуба.
“Насправді Держслужба зайнятості – це структура, яка має серйозний функціонал, і жодне кадрове агентство не може цей функціонал замінити. Звичайно, це і виплата допомоги по безробіттю, але важливіші все ж активні форми пошуку роботи. Це – профорієнтація, навчання, підвищення кваліфікації, перенавчання на нову професію і ще низка послуг, які безкоштовно надаються безробітному. Для роботодавця, це – підбір або підготовка під створене або вже існуюче робоче місце потрібного фахівця. Я виїжджав в 10 регіонів країни, скрізь я обов’язково зустрічаюся з роботодавцями і всім кажу, що роботодавець має право, створивши робоче місце, прийти в центр зайнятості і сказати – мені потрібно під таке конкретне робоче місце людина, знайдіть, будь ласка. Ми підбираємо йому фахівця. Якщо такого немає – ми в наших центрах професійно-технічної освіти можемо підготувати відповідного фахівця. А якщо людина, яка через службу зайнятості отримує це робоче місце, належить до соціально незахищених верств населення або це робоче місце створено малим бізнесом у пріоритетних галузях економіки – то ми компенсуємо роботодавцю витрати в розмірі єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування”, – сказав він.
За даними Держстату, в середньому за 2014 рік чисельність зайнятого населення віком 15-70 років зменшилася в порівнянні з 2013 роком майже на 1,2 млн осіб і склала 18,1 млн.
Рівень зайнятості серед осіб у віці 15-70 років скоротився з 60,2% до 56,6%.
Чисельність безробітних в 2014 році, порівняно з 2013 роком, збільшилася на 337 тис. і склала 1,8 млн осіб. Рівень безробіття, визначений за методологією Міжнародної організації праці (МОП), зріс з 7,3% до 9,3% економічно активного населення.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас