У наступному році Держслужба зайнятості може зіткнутися з нестачею коштів, - Кашуба — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У наступному році Держслужба зайнятості може зіткнутися з нестачею коштів, - Кашуба

Казна та Політика
292
Багато років Держслужба зайнятості володіла достатніми фінансовими ресурсами на виплату допомоги по безробіттю, на проведення активних програм і розвиток служби.
Про це розповів голова Державної служби зайнятості Ярослав Кашуба.
“Але прийшла криза 2014 року. Бюджет 2015 був збалансований за рахунок перехідного залишку коштів на кінець 2014 року. Зараз проблема в тому, що в кінці цього року залишку коштів вже не очікується. Потрібно розуміти, що Кабінету Міністрів потрібно переглянути розподіл коштів єдиного соціального внеску на 2016 рік”, – сказав він.
За словами Ярослава Кашуби, епоха достатку у відомстві закінчилася.
“Ми згортаємо свої витрати. По будівництву ми даємо гроші тільки туди, де стан готовності складає мінімум 90%. Ми фактично залишили по одному автомобілю на кожен центр, а до цього їх було 3-4. Ми зараз дивимося і аналізуємо палітру, яка називається комунальні витрати – світло, газ, вода та інше. Ми всі ці витрати зараз намагаємося оптимізувати. Більше того, ми стоїмо на порозі трансформації Державної служби зайнятості в Національне агентство зайнятості і зрозуміло, що будемо дивитися на те, як збалансувати кількість працівників нової структури. Я думаю, що ми будемо йти шляхом зменшення чисельності і відповідно зниження витрат фонду на заробітну плату”, – сказав він.
За даними Держстату, в середньому за 2014 рік чисельність зайнятого населення у віці 15-70 років зменшилася в порівнянні з 2013 роком майже на 1,2 млн осіб і склала 18,1 млн. Рівень зайнятості серед осіб у віці 15-70 років скоротився з 60,2% до 56,6%. Чисельність безробітних в 2014 році, в порівнянні з 2013 роком, збільшилася на 337 тис. і склала 1,8 млн осіб. Рівень безробіття, визначений за методологією Міжнародної організації праці (МОП), виріс з 7,3% до 9,3% економічно активного населення.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас