Альфа-Груп ABH Holdings S.A. вступила в ексклюзивні переговори з UniCredit Group про покупку Укрсоцбанку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Альфа-Груп ABH Holdings S.A. вступила в ексклюзивні переговори з UniCredit Group про покупку Укрсоцбанку

Фондовий ринок
1603
Холдингова компанія Альфа-Груп ABH Holdings SA (ABHH) зі штаб-квартирою в Люксембурзі вступила в ексклюзивні переговори з UniCredit Group про покупку Укрсоцбанку (Київ), повідомляється в прес-релізі Альфа-Банку (Україна).
“7 серпня оголошено про те, що холдингова компанія міжнародного консорціуму Альфа-Груп ABH Holdings SA зі штаб-квартирою в Люксембурзі підписала меморандум про наміри і вступила в тримісячні ексклюзивні переговори з UniCredit Group щодо покупки Укрсоцбанку в Україні в обмін на міноритарну частку володіння в ABHH”, – йдеться в повідомленні.
Операцію супроводжують Rothschild and UniCredit Corporate & Investment Banking.
“Ця запропонована угода є одночасно тактичною і стратегічною. Завдяки їй ABHH, наша інвестиційна холдингова компанія зі штаб-квартирою в Люксембурзі, стане неперевершеним гравцем на українському ринку, а глобальна італійська банківська група UniСredit (UCG) стане акціонером ABHH… Завдяки цій угоді ABHH зможе створити провідний в Україні банк у роздробі і корпоративному бізнесі та закладе стійку платформу для зростання та подальшого розвитку”, – цитує прес-служба главу ABHH Петра Авена.
ABHH є єдиним акціонером Альфа-Банку (Україна) опосередковано через ABH Ukraine Limited, яка володіє 100% акцій Банку.
Як повідомлялося, в 2013 році група UniCredit виставила на продаж Укрсоцбанк, але потім відклала ці плани. У квітні поточного року Граціано Камелі, що займав на той момент посаду голови правління кредитно-фінансової установи, повідомив, що група UniCredit планує залишитися на українському ринку.
“Ми шукаємо умови, щоб залишитися. Формально ми залишаємося доступними для продажу, але це тільки технічно”, – сказав банкір.
Днями глава наглядової ради Bank Austria, об’єднуючого східноєвропейські активи групи, Віллібальда Чернко заявив, що банківська група UniCredit розраховує до кінця поточного року продати свій дочірній банк в Україні.
Укрсоцбанк заснований в 1990 році. UniCredit Bank Austria AG до липня 2015 року володів 37,3587% акцій банку, ПрАТ “Ферротрейд Інтернешнл” – 35,5811%, UniCredit SpA – 26,479%. У червні стало відомо, що UniCredit Bank Austria AG збільшив участь у статутному капіталі Укрсоцбанку до 37,37%.
Альфа-Банк (до січня 2001 року – Київський інвестиційний банк) засновано в 1993 році. Входить у приватну міжнародну банківську групу Альфа-Банк, що об’єднує банківські установи в Україні, Білорусі, Казахстані, Росії, Нідерландах.
Єдиним акціонером банку станом на 1 липня 2015 року було ABH Ukraine Limited (Кіпр).
За даними НБУ, до 8 березня 2015 року ABH Holdings SA був єдиним учасником ABH Ukraine Limited. Михайло Фрідман володів 36,47% статутного капіталу ABH Holdings SA, Герман Хан – 23,27%, Олексій Кузмичев -18,12%, Петро Авен -13,76%, The Mark Foundation for Cancer Research – 4,03%, Андрeй Косогов – 4,08%.
За даними Нацбанку України, на 1 липня 2015 року з розміром активів Укрсоцбанк займав сьоме місце (45,367 млрд грн), Альфа-Банк – восьме місце (40,282 млрд грн) серед 127 діючих фінустанов.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас