У Абромавічус розроблять експортну стратегію України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Абромавічус розроблять експортну стратегію України

Казна та Політика
306
Міністерство економічного розвитку і торгівлі розробить експортну стратегію України та відповідний план дій на найближчі 5 років із залученням міжнародних експертів, повідомила прес-служба міністерства.
Згідно з повідомленням, стратегія передбачатиме зміни в нормативну базу і стратегічне планування торговельних відносин з окремими країнами і регіонами світу.
При цьому до розробки стратегії буде притягнутий інвестиційний фонд Western NIS Enterprise Fund (WNISEF).
«У держави вперше за історію незалежності з’явиться повноцінна експортна стратегія, і Україна, завдяки цьому, отримає чіткий план дій на найближчі п’ять років. Ми вдячні фонду, який відгукнувся на наш запит і надає допомогу уряду України в розробці та реалізації перспективної політики сприяння експорту», – цитує торгового представника України Наталію Микольську прес-служба Мінекономрозвитку.
Відзначимо, Міністерство економічного розвитку і торгівлі має намір до кінця 2016 року створити 20 торгових представництв в перспективних для українського експорту і розвитку торгівлі країнах.
За словами прем’єр-міністра Арсенія Яценюка, торгові представництва України повинні бути відкриті в ключових економіках світу і на ключових світових ринках, а саме – в США, Німеччині, Китаї, країнах Близького Сходу.
Нагадаємо, WNISEF – фонд c капіталом у розмірі 150 млн дол., що інвестує в підприємства малого та середнього бізнесу в Україні та Молдові.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас