У США дорікнули кредиторам України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У США дорікнули кредиторам України

Казна та Політика
2574
Україні необхідно реструктуризувати свій борг. Про це у своїй колонці для CNBC написав заступник міністра фінансів США Натан Шітс.
“Україна не в змозі перебудувати свою економіку самостійно. Постійна підтримка з боку міжнародних партнерів залишається вкрай необхідною”, – цитує Шітса прес-служба українського Мінфіну.
Шітс вказує: “Щоб забезпечити стійкий процес відновлення, Україні також необхідно домовитися про реструктуризацію свого державного боргу”.
Замміністра фінансів США нагадує, що ще в 2013 році борг України перебував на прийнятному рівні і не міг спровокувати економічну кризу. “Однак російська агресія, яка триває вже більше 18 місяців, завдала удару по економіці і виробничим потужностям країни, що зробило ситуацію з державним боргом України нестабільною”, – пише Шітс.
“Кредиторам, які зараз залучені в процес переговорів з реструктуризації державного боргу України, необхідно брати до уваги довгострокову перспективу і не розцінювати це як гру з нульовою ставкою”, – відзначає Шітс.
Від імені мінфіну США він закликав кредиторів у найближчі тижні “швидко досягти домовленостей з керівництвом України”.
“Зробивши це, кредитори отримують можливість бути частиною рішення, яке відповідає їх власним інтересам так само, як і економічному та геополітичному положенню України. Міцна й стабільна Україна важлива для всіх сторін – українських громадян, міжнародних партнерів та інвесторів. Ми всі переможемо, якщо Україна стане багатою і розвиненою країною”, – резюмує Шітс.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас