Фірмам Коломойського заборонили торгувати на біржах на сотні мільярдів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фірмам Коломойського заборонили торгувати на біржах на сотні мільярдів

Фондовий ринок
2159
ПАТ “Код інвест” очолило список компаній, торгівлю акціями яких НКЦПФР призупинила на всіх фондових біржах.
Про це пишуть “Наші гроші” з посиланням на регулятора.
Торгівля паперами цієї та інших фірм заборонена “з метою захисту інвесторів у цінні папери і держави”, пише видання.
Всього в переліку 78 компаній із загальним обсягом торгів в 2014-2015 роках на суму 384,440 млрд грн і загальною капіталізацією 460,18 млрд грн.
З цієї суми третину капіталізації 141,44 млрд грн і обсяг торгів цінними паперами 67,76 млрд грн припадає на “Код інвест”.
Найбільшими акціонерами цієї дніпропетровської фірми є віргінські офшори “Елброуф Интернашионал корп.” (Albroath international corp) і “Мелчет інвест лімітед” (Melchett invest limited).
“Melchett” відомий як акціонер будівельної компанії “Аеробуд”, “Верхнетокмацького хлібоприймального підприємства” та “Білогірської реалізаційної бази хлібопродуктів”. Облік прав власності цих підприємств здійснюють “Приватбанк” Ігоря Коломойського і “Славутич-реєстратор” Геннадія Корбана.
“Albroath” відомий як акціонер “Одеське ВАТ по експорту та імпорту нафтопродуктів”, облік прав власності якого також здійснює “Приватбанк”. У 2012 році податківці зарахували “Albroath” до нерезидентів, пов’язаних з “Приватом”.
Ще більше “Код Інвеста” торгувалися папери ВАТ “Силові електронні прилади управління” – на суму 88 млрд грн. За даними НКЦПФР, капіталізація фірми була другою за величиною – 33,64 млрд грн.
Найбільшими акціонерами ВАТ “Силові електронні прилади управління” є два офшори – віргінський “Еверрін Коммершіал С.А.” (Everrin commercial sa) і “Балліоті ентерпрайзес Лтд” (Ballioti enterprises ltd) з Сент-Кіттс і Невіс.
“Ballioti” відомий як акціонер вищезазначеного “Аеробуд”, ВАТ “Трояновський елеватор” і ЗАТ “Запорізький оліяжиркомбінат” облік прав власності яких здійснює “Приватбанк”.
На третьому місці в рейтингу за капіталізацією з показником 28,81 млрд грн знаходиться дніпропетровський ПАТ “Ківедорбуд”.
Найбільшим акціонером компанії є кіпрська компанія “Лакріно інвестментс лімітед” (Lucrino investments limited). Вона також згадується як власник акцій низки підприємств, якими розпоряджався “Приватбанк”.
За матеріалами:
Наші гроші
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас