Експерт розповів, чому кредиторам не можна сваритися з Україною — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт розповів, чому кредиторам не можна сваритися з Україною

Казна та Політика
3742
Іноземним кредиторам, з якими Україна веде переговори про реструктуризацію держборгу, не варто забувати про підтримку нашої країни з боку МВФ, Світового банку та США
Про це в ефірі радіостанції Голос Столиці заявив економіст Віктор Лисицький, передає РІА Новини України.
«Треба враховувати, що і МВФ, і Світовий банк неодноразово демонстрували свою прихильність до нас. Були не тільки публічні заяви, а й давалися гроші. І навіть просто публічних заяв таких авторитетних організацій достатньо для того, щоб допомогти Яресько в пошуках альтернативних джерел», – сказав Лисицький, коментуючи заяви Мінфіну про пошуки інших механізмів у разі провалу переговорів з кредиторами.
«Якщо б я був Яресько, то дав би їм зрозуміти: хлопці, або ви погоджуєтеся на наші умови, або ви ці гроші не отримаєте ніколи. Тому що і США, і МВФ вкрай зацікавлені в тому, щоб підтримати Україну, яка демонструє себе таким міцним горішком. Звичайно, вони підуть на підтримку. Тому на місці цих кредиторів я б не дуже сварився з Україною», – зазначив економіст, додавши, що в іншому випадку «кредитори не отримають цих грошей, а ми будемо продовжувати працювати».
Нагадаємо, уряд продовжує вести переговори з іноземними кредиторами про реструктуризацію держборгу. Домовитися поки не вдалося – кредиторів не влаштовують запропоновані українською стороною умови.
Також повідомлялося, що Міністерство фінансів України погодилося на прохання спеціального комітету кредиторів України перенести зустріч, заплановану на четвер, 6 серпня, на початок наступного тижня.
За матеріалами:
РІА Новини Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас