Відсотки по «енергоефективних» кредитах «повісять» на місцеву владу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Відсотки по «енергоефективних» кредитах «повісять» на місцеву владу

Кредит&Депозит
503
Державне агентство з енергоефективності та енергозбереження ініціює залучення органів місцевого самоврядування до державної програми з енергоефективності.
У відомстві вважають, що завдяки співфінансуванню з місцевих бюджетів збільшиться кількість учасників.
Про це заявив голова Держенергоефективності Сергій Савчук, передає прес-служба відомства.
«Сьогодні ми закликаємо всі регіони країни приєднатися до ініціатив Уряду в сфері енергозбереження та розробити регіональні та місцеві програми з енергоефективності. Адже залучення місцевих і регіональних бюджетів до співфінансування заходів з енергоефективності в кілька разів збільшує кількість учасників програми», – зазначив пан Савчук.
Чиновник навів приклад Львівської області, де сума кредитів на енергоефективні заходи перевищує середні показники по регіонах у кілька разів.
«За період дії програми, станом на 3 серпня, у Львівській області видано кредитів на «негазові» котли та енергоефективні матеріали на суму близько 40 млн. грн. Це в 4 рази більше середнього показника обсягу виданих кредитів в регіонах. Причина полягає в тому, що у Львівській області, крім державної, діє регіональна програма, згідно якої з обласного бюджету здійснюється відшкодування 15%/20% річних за кредитами на утеплення», – заявив глава Держенергоефктівності.
Також пан Савчук зазначив, що мери міст зацікавлені в реалізації таких програм. Зараз вже підписаний 21 Меморандум про намір місцевої влади відшкодовувати частину відсоткової ставки за кредитами на утеплення житла для населення.
«Темпи реалізації програми вражають. Зокрема, в травні видано кредитів на «негазові» котли та енергоефективні матеріали на суму 20 млн грн, у червні – вже на 60 млн грн, у липні – на 120 млн грн», – зазначив він.
Популярність програми з енергоефективності Сергій Савчук пояснює вигідними умовами кредитування: «Середній дохід позичальника від 3 до 3500 грн, а місячний платіж по кредиту становить 500 грн. Тому ми впевнено можемо стверджувати, що наша програма загальнонаціональна і до участі в ній залучаються широкі верстви населення, в тому числі малозабезпечені мешканці».
За матеріалами:
Україна Комунальна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас