ДФС проводить слідчі дії в "Центренерго" через несплату податків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ДФС проводить слідчі дії в "Центренерго" через несплату податків

Казна та Політика
197
Державна фіскальна служба проводить слідчі дії в державній енергокомпанії «Центренерго» за підозрою в ухилянні від сплати податків у великих розмірах.
Про це на засіданні Кабміну 5 серпня заявив перший заступник глави ГФС Сергій Білан.
«Зараз проводимо слідчі дії. Через кілька днів доповімо», – сказав Білан.
Також перший заступник голови ГФС повідомив, що гроші держкомпанії «Центренерго» «вимивалися» через податкові ями.
«Через податкові ями вимивалися гроші. Нами це доведено, і зараз тривають експертизи. Доводимо провину кожної особи, яка була причетна до схеми», – зазначив Білан.
Відзначимо, Кабінет міністрів України з липня 2015 року вимагає від Міненерговугілля передати Фонду держмайна пакет акцій державної компанії «Центренерго» для проведення її подальшої приватизації.
У свою чергу, Міненерговугілля виступає проти передачі держпакета акцій «Центренерго» без реального покупця. Міністр енергетики та вугільної промисловості Володимир Демчишин запевнив, що у разі появи покупця передача акцій «Центренерго» Фонду держмайна відбудеться швидко. Також Демчишин побоюється зміни менеджменту «Центренерго» після передачі держпакета акцій підприємства ФДМ.
Раніше прем’єр-міністр Арсеній Яценюк неодноразово зазначав, що в покупці «Центренерго» зацікавлені інвестори з США і Євросоюзу. На думку Яценюка, прихід прозорих зарубіжних інвестицій дасть можливість дисциплінувати енергетичну галузь і відкрити доступ до західних ринків капіталу.
Нагадаємо, ПАТ «Центренерго» є одним з провідних виробників електроенергії в Україні. До складу компанії входять три теплові електростанції – Вуглегірська, Зміївська і Трипільська, їх сумарна встановлена ​​проектна потужність складає 7665 МВт -14% генеруючої потужності України. «Центренерго» поставляє електроенергію в Київську, Харківську і Донецьку області.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас