МВФ озвучив прогноз по Україні: Показник інфляції і курс гривні до кінця року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МВФ озвучив прогноз по Україні: Показник інфляції і курс гривні до кінця року

Казна та Політика
5281
Ключовий кредитор України, Міжнародний валютний фонд, підтвердив раніше виданий нашій країні прогноз падіння економіки за підсумками року на 9% при зростанні інфляції до 46% і курсі 22 гривні за долар.
Про це йдеться в оновленому доповіді Фонду, опублікованому за підсумками засідання Ради директорів МВФ.
На думку економістів Фонду, економіка України переживає глибоку рецесію. Війна на сході, різка девальвація національної валюти, висока інфляція і затяжне падіння промислового виробництва помітно скоротили економічну активність, внутрішній попит, послабили позиції банківської системи. Виданий Україні в квітні прогноз економічного розвитку, як стверджують у МВФ, вже до червня втратив свою актуальність.
«І тому базовий показник падіння ВВП був знижений до «мінус» 9%, в порівнянні з раніше озвученим прогнозом в 5,5%, а інфляція – до 46% замість 27%», – говориться в доповіді Фонду.
У той же час, вжиті урядом і керівництвом Національного банку заходи щодо фінансової стабілізації та оздоровлення банківської системи на тлі зростання аграрного експорту та поступового відновлення виробничих та інвестиційних можливостей країни повинні зіграти свою роль. У Фонді переконані, що Україна вже демонструє ознаки економічного відновлення, а в 2016 році вони стануть ще помітнішими. «Перспективи зростання в середньостроковій перспективі не викликають сумнівів і залишаються незмінними», – наголошується в доповіді МВФ.
Курс національної валюти, переконані у Фонді, до кінця року залишиться на позначці 22 грн за долар. У МВФ упевнені, що причин різкої девальвації гривні в третьому і четвертому кварталі немає, і план наповнення золотовалютних резервів Нацбанку, як основного стабілізуючого чинника валютного курсу, виконується.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас